Талибаните предупредиха тълпите от хора, струпали се пред входовете на 

...
Талибаните предупредиха тълпите от хора, струпали се пред входовете на 
Коментари Харесай

Талибаните призоваха хората на летището в Кабул да се разотидат

Талибаните предизвестиха тълпите от хора, струпали се пред входовете на  летището в Кабул да се разотидат, в случай че нямат нужните документи за пътешестване. Дванайсет души са починали на и към летището на Кабул вследствие на, откогато талибаните превзеха афганистанската столица в неделя, съобщи Ройтерс, като се базира на представители на НАТО и на ислямисткото придвижване. Някои от починалите са били убити, а други - стъпкани до гибел при блъсканиците на летището, сподели представител на талибаните.

Стотици хиляди се втурнаха към аерогарата още при влизането на талибаните в Кабул с вярата да съумеят да изоставен Афганистан. Повечето не престават и до през днешния ден да обсаждат входовете на аерогарата. Вчера се стигна до пукотевица от страна на завоевателите, при което починаха трима.

Съединени американски щати и други западни страни се ангажираха с евакуацията на своите жители и част от чиновниците си в Афганистан. Докато столицата е относително спокойна, откогато бунтовниците влязоха в нея в предходната неделя, на аерогарата към момента царува безпорядък, защото мнозина локални се пробват да поемат към друга страна. „ Не желаеме да нараняваме никого на летището “, разяснява талибан пред осведомителната организация. От неделя насам към 8 хиляди души са напуснали Афганистан. Военни от Съединени американски щати патрулират на летището. Свидетел на дейностите на талибаните изяснява, че стрелят във въздуха, бутат хората и ги бият с калашниците си.

Миналата година администрацията на американския президент Доналд Тръмп подписа контракт, по силата на който страната му изтегля силите си в подмяна на гаранция от страна на талибаните, че няма да разрешат Афганистан да бъде употребен за терористични офанзиви.

Военните на Съединени американски щати ще останат в азиатската страна до цялостната евакуация на американците, даже и това да значи да са там след 31 август, когато е крайният период за изтеглянето на войските.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР